Ingen sociale medier i dag

Du er tyk, fordi du spiser for meget

Tykke mennesker er tykke, fordi de spiser for meget. De spiser hele tiden, og de kunne jo bare lade vær. Så det er ikke andres opgave at betale (noget som helst) for dem, da de jo bare kan lade vær med at spise mere. Den slags ‘argumenter’ (det får altså et par gåseøjne, for de er sgu ikke argumenter, men påstande) ser man desværre igen og igen poppe op i medierne. Er det fordi, det sikrer en fængende overskrift? Fordi det får folk til at sprutte i kaffekoppen af forargelse, eller hvad er det?

Uden at starten en diskussion om, at rygere, faldskærmsudøvere eller brandmænd vist også er i en risikogruppe eller to, eller en debat om hele vores velfærdssystem og rimeligheden af dette, så vil jeg gerne sige noget. Jeg blev nemlig decideret ked af det, da jeg igen læste en klumme, som brugte ovenstående påstande.

Min mening er, at selv hvis du spiser kage til morgenmad de næste tre uger, så er det ikke noget, som andre kan eller skal blande sig i. Du kan ikke se på nogen, hvordan deres helbred er. Heller ikke hvis du observerer dem spise en hel pizza eller løbe en hel marathon – du ved ikke en skid om, hvordan den person har det fysisk eller psykisk, eller hvordan den person spiser/bevæger sig til dagligt. Og selv hvis du gjorde, så er det stadig ikke din opgave, at lære den person noget om han eller hendes eget helbred – mindre du er personens læge, den allernærmeste pårørende (med en oprigtig bekymring) eller hvis personen selv har spurgt om din mening.

fullsizerenderkkk

Berlingske bragte for et par dage siden en klumme fra en professor, der mente, at de tykke bare kunne stoppe med at spise, så de fortjente ikke skattekroner – jeg forsimpler en hel del, men læs selv hans ord HER. Det bragte (heldigvis) andre til tasterne, der kunne nuancere debatten lidt. Professor ved Institut for Folkesundhedsvidenskab har skrevet lidt om, hvordan selvdisciplin og straf ikke gør en skid ved den overvægt, som rigtig mange danskere hver dag kæmper med. Hendes klumme kan du læse HER.

bloglovin_annawarrington
   

4 kommentarer

 • Johanne

  Bliver også oprigtigt sur, når jeg læser sådanne overskrifter. Der er så mange faktorer, der spiller ind, på det man propper i munden, uanset hvad det er. Er helt enig med dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, ikke? Det er bare for nemt at fyre sådan en overskrift af, men det kan virkelig være skadeligt, for det er med til at gøre sådanne holdninger helt almindelige, hvor der ikke er blik for de mange faktorer, der spiller ind!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Virkelig glad for, du sætter fokus på sådan et relevant emne Anna! Selv har jeg lidt af anoreksi i 5 år, og er endelig kommet så godt “ovenpå” som muligt, og spiser faktisk 6 gange om dagen for at opretholde mit blodsukker, system osn. Og det er ikke små portioner. Hvert af mine måltider er mindst 300 kcal! Men hvis jeg siger til folk, jeg spiser 6 gange om dagen, møder jeg ofte kommentarer som “men du er så lille?”. Så bare fordi man spiser meget, så er det altså ikke ensbetydende med, at man er stor og fed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er jeg bare glad for, at du kan bruge mine ord til noget, Julie. Og hvor er du sej, at du kæmper med sygdommen, hvor det lyder som om, du er rigtig godt på vej til et godt forhold til mad – selvom jeg kan forestille mig, at det er uendelig svært. Det er umuligt at kende andres historie ud fra deres mad, så man skal aldrig dømme baseret på udseende af kroppen eller størrelsen af portionen på tallerken!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Læs næste indlæg

Ingen sociale medier i dag