Hej mave. Du er okay.

Husk at livet er offline

Det er fristende at bruge timevis foran skærmen hver dag og lige hive mobilen op af tasken, når man keder sig. Men det er vigtigt at huske, at det virkelige liv ikke er i den online sfære, men befinder sig lige her og nu, der hvor du er fysisk. Det er fedt at have relationer på nettet, at blive klogere på ny information eller læse om andres erfaringer, samt at blive underholdt eller inspireret af de sociale medier, men det er bare ikke hele billedet af, hvem du er, eller hvad du laver.

Jeg mener, det er vigtigt også at logge af, lukke ned og slukke for skærmen – bare ind i mellem. Den online-verden kører stadig derudaf, men der sker ikke noget ved, at du mister nogle opdateringer i dit insta-feed, eller at du ikke lige får svaret på Facebookbeskeder. De sociale medier løber ingen vegne.

Og nogle gange banker livet offline bare på i en sådan grad, så den ikke kan eller skal ignoreres. Det kan være glædeligt eller sørgerligt, men det betyder, at noget kræver hele dit nærvær og hele din energi offline, og det er helt okay.

Så husk at smage på nogle brombær fra haven, at grine sammen med en person der sidder overfor dig og at mærke vinden på dine kinder, når du går en tur. For livet er (også) offline.

baer

Læs også ‘Når man mister 300 følgere på Instagram’ eller ‘Hvor er caffe latte tilfredsheden?’

   

1 kommentar

  • Anne

    Årh, jeg vil så gerne blive bedre til at lægge mobilen fra mig. Jeg ved godt, det er mig selv, der alene har ansvaret for at gøre noget ved “problemet”. Jeg er typen, der googler alt (som i virkelig ALT). Hvis jeg tror, jeg kan tage en time bare med at læse et blad eller se et serieafsnit, skal jeg alligevel lige google mig frem til merviden eller researche på skuespillerne. Den værste vane er dog, at min telefon ligger ved siden af mig, når jeg/vi spiser, for hvad nu hvis vi taler om et emne, hvor vi skal have defineret et begreb eller sidder med et ubesvaret spørgsmål? (= googlesøgning). Det lyder så åndssvagt, når jeg skriver det her, men det er altid noget, jeg har erkendt, det er en forfærdelig vane. Efter jeg er kommet hjem fra ferie, har jeg aftalt med mig selv, at telefonen ikke skal være med til bords, når jeg spiser med andre. Det næste skridt skal være, at min telefon ikke skal være ved siden af mig, når jeg ser et serieafsnit … 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Hej mave. Du er okay.