Mini pizza med sød kartoffel og rucola salat

Jeg øver mig i at sige nej

Jeg har sindssygt svært ved at sige nej. Og jeg bliver virkelig sur på mig selv, når det igen igen er sket, at jeg har booket for mange aftaler, telefonopkald og vennetjenester ind i kalenderen. Desværre hjælper mine gode intentioner ikke ret meget, for jeg er bare virkelig dårlig til at sige nej.

Det har fået mig til at tænke over, hvad der virker så farligt ved at sige, at det kan man ikke. Hvad er jeg (og andre ikke-nej sigere) bange for? Det er egentlig fjollet, for jeg ved jo godt, at jeg kun kan være noget for andre, hvis jeg lader mine egne batterier op, og jeg har ofte brug for at se en film eller gå en tur i solen helt alene.

Så hvorfor søren er det så svært at gøre? Er det fordi, jeg er bange for, at andre ikke kan li mig, hvis jeg siger nej? Det tror jeg ærlig talt ikke. Jeg hviler fint i mig selv, min værdi som menneske og min kunnen overfor både mig selv, mine nærmeste og andre mennesker. Måske er det en tidsoptimist kombineret med gerne at ville være noget for andre?

Uanset er det en dårlig vane, som er vigtig at være opmærksom på. Både for mig og for andre. Det er nemlig vigtigt, at man har tid til at tulle rundt uden formål, at man kan gå en tur med musik i ørerne eller bare sætte sig på græsset i solen en eftermiddag. Hvis man ikke sørger for at lade sig selv op, så kan man nemlig ikke være noget for andre, uanset hvor meget man end prøver.

signej

bloglovin_annawarrington
   

2 kommentarer

  • Hej Anna, jeg kender også følelsen, af at overbooke sig selv, rigtig godt og øver mig også meget i at sige nej, når jeg ved jeg egentlig ikke kan overskue det eller har lyst, men det er en voldsom svær process når man er så vant til bare at sige ja. Tror helt klart at det er vigtigt at huske på at der overhovedet ikke er noget galt i at sige fra en gang i mellem 😉 God dag til dig

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Dejligt jeg ikke er alene 🙂 Og jeg tror, du har helt ret. Det er virkelig vigtigt med dage, hvor man bare hygger alene 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Mini pizza med sød kartoffel og rucola salat