10 badass kvinder du skal følge online #1

Når du vælger Facebook profilbillede

Vi gør det allesammen, men vi snakker ikke så tit om det. For vi vil jo allesammen gerne være de der overskudstyper, der bare lige ser fantastiske ud på et billede og så uden videre vælger det som profilbillede, vil vi ikke? De typer som slet ikke er overfladiske nok til at overveje, om billedet skal have et filter eller hvad det billede, mon siger om os. For nej, vi hviler så meget i os selv, at vi er ligeglade med det profilbillede. Ikke sandt?

Jeg har før skrevet om at vælge profilbillede til LinkedIn, og nu er turen altså kommet til Facebook. De fleste af os har en profil på Facebook, hvor vi både skriver dagligt med tætte venner og veninder, men også hvor vi er venner med vores gamle bekendte fra folkeskolen, kollegaer fra gamle dage og nogen vi slet ikke kan huske, hvor vi har mødt. Facebook er typisk også det første sted, du bliver forbundet med nye mennesker, hvis der skal være et potentielt venskab eller samarbejde af en art på et studie/arbejde. Derfor betyder det skide billede jo et eller andet, for det er dit digitale førstehåndsindtryk, som du giver til andre.

Her kommer derfor lidt selvironiske tanker om, hvilke slags overvejelser der kan poppe op, når man sådan skal vælge et profilbillede til Facebook. Mon jeg er alene med den slags navlepillende tanker? Det tvivler jeg på, selvom det jo bliver virkelig fjollet, når det siges højt, men det er jeg ikke så bekymret for. Fjollet har sjældent skadet nogen, og vi behøver ikke altid tage de sociale medier så seriøst, efter min mening.

Læs også ‘At vælge profilbillede til LinkedIn’ eller ‘Kurver lyver på Instagram’

profilfb

 • ‘Er det her billede mon okay? Ser jeg overhovedet sådan ud i virkeligheden (på en god dag, host host)’
 • ‘Likes er jo også ligegyldige… Men hvad nu hvis mit billede ikke får nogen likes?’
 • ‘Vil en potentiel arbejdsgiver finde mit billede for dullet/opstillet/festligt, hvis jeg har for meget makeup på?’
 • ‘Ej, det er sgu også kedeligt med et hverdagsbillede uden makeup, og jeg elsker læbestift. Punktum’
 • ‘Hold kæft det er egentligt dumt at vi er en hel generation, der har så mange billeder af os selv’
 • ‘Jeg er en af dem, der har mange billeder af mig selv. Og der er vel heller ikke noget i vejen med at føle sig pæn på et billede?’
 • ‘Husk at se glad, imødekommende, flot og naturlig ud… Men ikke alt for glad, for meget tænder er mærkeligt’
 • ‘Ikke for lidt tænder, det bliver hurtigt for wannabe modella sexet, og det look orker jeg ikke’
 • ‘Det har jo også været en fantastisk dag, og du ER glad, så mere tænder er fint. Smil lidt mere’
 • ‘Jeg orker ikke flere billeder, nu bliver det sgu det her’
 • ‘Skal det have et filter? Jeg vil ikke over-redigere mine billeder, det er bare overfladisk og grimt. Virkelig mennesker er pænere end porcelænsbilleder’
 • ‘Men en smule mere lys og kontrast har vist aldrig skadet…’

Det var nogle af de tanker, der kan ryge igennem hovedet, når sådan et profilbillede skal vælges. Byd endelig ind med dine egne tanker?

   

5 kommentarer

 • haha, det er da så rigtigt! 😀
  – Jeg har mange af de samme tanker når jeg skal vælge nyt profilbillede. Det er sjovt at det ikke bare kan være nemt, med de profilbilleder 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • haha spot on 😄

  nouw.com/lillelyng

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Jeg har faktisk lige ændret mit billede på Facebook. Det sker max. én gang om året.
  Jeg trængte til et nyt LinkedIn-billede, så jeg ændrede det på Facebook til det samme. Hvorfor ikke bare gør det så nemt som muligt? 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

10 badass kvinder du skal følge online #1