Husk at livet er offline

Tøm køleskabet favorit opskrift

Det er nemt at smide mad ud, inden du hopper på toget mod weekendhygge med veninden eller ombord på flyet mod strand og drinks, men det er vitterligt ikke nødvendigt. Tag et kig ind i dit køleskab næste gang, du overvejer at kyle det meste af indholdet ud, fordi det er nemmere.

Jeg vil vove den påstand, at du som oftest godt kan få et eller andet ud af de rester, der kigger træt tilbage på dig. Det afhænger naturligvis af, hvilke madvarer du har i dit køleskab, men den slags er også smart at have med i tankerne, når man handler ind i ugen op til en afrejse.

Jeg er fx tit på farten, da mange af mine veninder bor rundt om i landet, og min familie bor også i forskellige byer (og lande), så det er vigtigt for mig, at mit køleskab ikke altid bugner af ting, der ender med at blive smidt ud. Min personlige ‘tøm køleskabet’ favorit er æggemuffins, der fungerer perfekt som en måde at undgå madspild, men de fungerer faktisk også genialt som madpakke til rejsen eller som fyld i fryseren, så der er en snack, når jeg kommer hjem. Rimelig win win hvis du spørger mig.

toemkoeleskabet

Opskrift på tøm køleskabet æggemuffins (ca 12 stk)

  • 2 dl havregryn
  • 4 æg
  • 1 bundt persille
  • 2 peberfrugter (evt andre rester af grønt såsom frisk spinat, gulerødder eller en squash)
  • Salt, peber, spidskommen, timian eller andre tørrede krydderier
  • 1 spsk skyr (eller anden rest neutral yoghurt)
  • 2 spsk smørreost (eller reven ost hvis du har en rest af det)
  • 1 tsk bagepulver

Du starter med at blende æg i en blender med salt, peber, smørreost, skyr og andre krydderier. Jeg bruger gerne spidskommen, paprika og tørret chili i generøse mængder, men brug det du har. Derefter blender du havregryn (skyl evt blenderen først) sammen med bagepulver. Bland du det våde med det tørre og rør godt sammen. Skyl hurtigt blenderen igen (ikke gør den helt ren, skyl er fint) og tag nu dine peberfrugter og giv dem en tur. De behøver ikke blive helt finthakket, men skal gerne være så små, at dejen hænger sammen til sidst. Du kan også bruge revne gulerødder, revne squash eller andre rester af grøntsager. Jeg putter også ofte salatblade og spinat i blenderen ned til peberfrugten, så det bliver en slags grøntsagsmos, der vendes i dejen.

Rør hele dejen godt sammen og hæld i muffinsforme, som du så bager i 25-30 min ved 200 grader varmluft (tjek undervejs ved at bruge gaffeltricket). Opskriften er altså både hurtig og billig, men også virkelig velsmagende. Du kan som sagt enten nyde dem med det samme, tage dem med som madpakke eller putte dem i fryseren, så der er et hurtigt mellemmåltid, når du er hjemme igen.

bloglovin_annawarrington
   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Husk at livet er offline