Jeg ville være smuk, hvis...

3 opskrifter med sukkerfri marcipan

Sponseret produkt/ Marcipan er ikke kun til jul! Har du en sød tand, så er der ingen grund til at begrænse dine desserter og snacks til bestemte højtider. Jovist, brune kager og risengrød er måske lidt svære at få fat i, når det er juli måned, men har du lyst til at spise det (og smager det stadig særligt og hyggeligt i december), så be my guest…

Personligt er jeg ikke ret glad for de store skiver marcipan, der ofte bruges til jule-konfekt. Det bliver for tungt på en måde, synes jeg? Til gengæld er jeg vild med det søde, bløde og mandel-agtige element, som et skud marcipan kan give til en dessert eller kage – og det gælder som bekendt hele året. Du kan naturligvis finde den marcipan, der passer dine smagsløg bedst. Om det er økologisk, hjemmelavet eller sukkerfri marcipan, er helt op til dig. Jeg bruger lidt forskelligt, men ofte ender jeg med Easis sukkerfri variant, da jeg har været ambassadør for Easis i et par år og altid ved, at deres ting smager dejligt, selvom de ikke har raffineret sukker i – links i indlægget er derfor også reklamelinks i form af affiliatelinks til Easis produkter.

Har du også mod på at kaste dig ud i brugen af marcipan hele året, kan du måske prøve nogle af nedestående opskrifter?

isisdessert2

Bagt æble med revet marcipan, kanel og mandler ovenpå vaniljeis. En klassisk dessert der, hvis du spørger mig, fungerer på alle tidspunkter af året. Om du er dig selv, eller lige har haft en masse gæster, så er det en sikker vinder at smide et par halve æbler i ovnen 10 min med lidt kanel, hakkede nødder og marcipan, mens du får sat nogle tallerkner med is frem. Det smager bare lækkert, og alle kan være med på tidsplanen og sværhedsgraden her.

kugler3

De bedste hjemmelavede romkugler er her lavet uden sukker, men kan laves i et utal af varianter, hvor du varierer mellem forskellige slags syrlig marmelade, der lige giver det sidste pift til kuglerne, eller hvor du tilføjer revet marcipan, en klat nøddesmør eller lidt mintessens? Måske ikke samtidig, med mindre du har vilde smagsløg, men prøv dig frem og lav dem, du bedst selv kan lide at sætte tænderne i.

mandelcookies

Mandelsmør cookies med 3 ingredienser (okay 4 hvis du tilføjer marcipan). Det smager dejligt at rive marcipan i dejen, lige inden du bager dine cookies, hvad end det er helt klassiske cookies med chokoladestykker, smør og mel, eller om du har kastet dig ud i banan-havregrynscookies eller nogle baseret på jordnødde eller mandelsmør.

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Jeg ville være smuk, hvis...