Alle har ikke perfekte numser på Instagram!

Jobsøgning er frustrerende!

Så… Jobsøgning går pisse godt. Eller noget. Jeg ved, jeg hverken er den første, sidste eller eneste til at stå i denne situation, men derfor kan jeg jo godt lufte et par frustrationer alligevel. Måske sidder der andre derude, som kan genkende nogle af de tanker, der ryger ind i hovedet, når man efter mange års uddannelse skal til at finde et arbejde.

Det er nemlig frustrerende at være jobsøgende, hvor man hele tiden skal tjekke alle jobopslag og desperat håbe, der dukker nogen op, som matcher de kompetencer, man har brugt årevis på at erhverve sig. Det er meget sandsynligt, at man (læs: jeg) befinder sig i et limbo mellem at skulle have 10 års erfaring, men samtidig være ‘et ungt og friskt pust’ i en eller anden virksomhed eller organisation. Så man (igen, læs: jeg) forsøger at snakke alle de erfaringer op, som helt bestemt passer ind i den her virksomhed eller organisation (eller kan komme til det), men samtidig overbevise dem om, at man stadig er mega kreativ, innovativ og initiativrig…

Jeg ved godt, at jeg ikke har været ledig særlig længe, men jeg synes allerede, at processen omkring jobsøgning er trættende, så jeg har allerede udvidet min søgning til at være en del bredere, end jeg først havde antaget, den skulle være. Al erfaring tæller jo. Jeg kan dog også allerede på nuværende tidspunkt sige, at det for mig hjælper, at der er relativt meget struktur på mine dage, så jeg føler mig nogenlunde effektiv. Det hjælper også, hvis jeg får bevæget mig, gået nogle ture og tager op og træner ind i mellem, ligesom at jeg sørger for at have mange aftaler med veninder, så jeg kommer ud og får nye input. Jeg deltager også i alle de workshops og jobsøgnings-arrangementer, som jeg kan komme i nærheden af for at få lidt ny inspiration til søgningen.

Men ellers er det eneste, der virkelig batter noget, faktisk bare at lave en god kop kaffe til mig selv og sørge for at spise godt, imens jeg arbejder røven ud af bukserne for at få skrevet nogle gode ansøgninger.  Held og lykke til alle, der også sidder og søger jobs!

Læs også ‘10 tanker under jobsøgning’ eller ‘At vælge profilbillede til Linkedin’

brunch

bloglovin_annawarrington
   

11 kommentarer

 • Johanne

  Har selv siddet i en lignende situation med at søge job i mit sabbatår. Gik først igang i starten af august, og det har været fustrerende og trættende, men nu har jobsøgningen endelig givet pote. Har fået job, og det vælter ind med flere tilbud, som jeg må takke nej til. Jeg havde det ligesom dig i jobsøgningsperioden; det har været godt for mig at gå nogle ture, træne og tilbringe tid med familie og venner som pauser fra jobsøgningen. Held og lykke med din søgning; håber at du snart finder et job, der matcher netop dig, og tillykke med kandidatgraden! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er det dejligt for dig Johanne. Tillykke med jobbet! Jeg siger tusind tak for dine tanker, og så må jeg forsøge at bevare en positiv og tålmodig tilgang. Tak! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg er i samme båd, jeg hader dagpengeland. Men i dag fik jeg et tip til at høre Kejser på P1, det handler om jobsøgning, og det var faktisk rigtig godt. Hvis man er meget til workshops og møder, så ved man godt noget af det, der bliver talt, men der kom også en masse andet frem. Det kan høres på en af gåturene. 🙂 Held og lykke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak Sofie! Jeg var til mit første workshop-agtigt arrangement i går, og du har helt ret i, at selvom mange af deres pointer var gentagelser, så var der også lidt nyt ind i mellem. Jeg er i hvert fald meget frisk på at lære nyt og få ny inspiration, så jeg vil klart holde øje med lignende tilbud. Jeg håber, du har held i din jobsøgning snart! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Også jeg er i samme båd. Og jeg nyder det. Indtil videre i hvert fald. Jeg læser skønlitteratur, laver mad, træner, går ture. Og så har jeg sjældent været så socialt overskudsagtig og spontan. Selvfølgelig vil jeg gerne have et job (gerne i morgen), men jeg tror også på at der er et job der passer til mig og mit niveau. Jeg skal bare være tålmodig og åben. Der er så mange tilfældige faktorer, der spiller ind på, hvilket job der bliver ens første, som jeg alligevel ikke kan kontrollere. Stress gør hverken jobsøgning mere kvalificeret eller behagelig, tror jeg. Og så prøver jeg at minde mig selv om, at mine muligheder trods alt er bedre end mange andres i dette ganske land. Søg bredt, og bliv overrasket over hvad der kommer tilbage 😊 Jeg er sikker på du også nok skal finde din plads snart. Hilsen en nyuddannet scient.pol

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Nina. Hvor er det bare dejligt at høre, at du er så positiv! Jeg kan helt sikkert lære noget af din tilgang til hele det her med jobsøgning, for du har ret: der er jo mange jobs, der passer til mig (og til dig). Nogle gange skal man bare være mere tålmodig og huske på, at nyde hvor man er. Jeg vil gå nogle ture og få læst i nogle bøger, når dagens ansøgninger er skrevet. Tak for din dejlige kommentar 🙂 Og held og lykke med din jobsøgning!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke

  Jeg tager hatten af for alle jer som søger jeres første voksen job! 🙂
  Selv er jeg en af dem, som landede fuldtidsjobbet med start samme dag, som specialeopstart. Men jeg vidste heller ikke, hvad jeg sådan virkelig drømte om, rent karrieremæssigt. Jeg har lidt grebet mulighederne når de kom, og det har givet et stort netværk, som nu har sikret mig mit første job. Det er heldigvis spændende, udfordrende og jeg bruger mange af de ting jeg har lært på statskundskabsstudiet. Nu håber jeg bare snart, at de 7 måneder specialeskriveri ender i en cand.scient.pol titel.

  God vind i jobsøgningen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er det sejt, du har fået job, før du har skrevet og afleveret dit speciale – Tillykke Frederikke! Og rigtig meget held og lykke med skrivningen. Det er et super godt råd til andre at gribe alle muligheder og pleje sit netværk. Tak for dine søde tanker 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke

   Mange tak! Jeg har heldigvis næsten lige afleveret specialet, og det er lige blevet forhåndsgodkendt, så er vist nærmest færdig 🙈

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvis det på nogen måde kan gøre en forskel, så hjælper jeg gerne med fif, CV og ansøgninger. Bare sig til👏

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Alle har ikke perfekte numser på Instagram!