3 opskrifter med sukkerfri marcipan

Skal du spise fredagsslik om fredagen?

Det er fredag, og det betyder, at du skal stoppe op og nyde. Det er ligemeget, om du har susende travlt, om du ikke har nogen planer, eller om du slet ikke ved, hvad du skal i aften endnu. Fredag repræsenterer bare en form for frihed, der ikke kan sammenlignes med noget. Selv da jeg skrev speciale, hvor dagene reelt flød ud på ét, og det var ligemeget, om det var weekend eller ej, så var der alligevel noget særligt over fredag.

Selvom det er en god idé at forkæle sig selv på en særlig dag, så mener jeg dog ikke, at det skal være en pligtskyldig norm, at vi alle skal gå ombord i alle de ting, vi har forbudt os selv heeele ugen, bare fordi det er fredag. Har du lyst til noget særligt at spise, eller at forkæle nogen omkring dig med god mad, så kan du faktisk snildt gøre det hver dag i ugen – eller en fredag, hvis du har lyst til det. Men pligtspisning er sgu ikke fedt for nogen – hverken når det handler om forbud eller om ‘nu giver vi los’ tanken.

Min skål fredagsslik blev eksempelvis faktisk spist i onsdags, for der havde jeg lyst til en kæmpe skål slik sammen med min familie og en film. Hvorfor så vente til fredag? Omvendt er det ikke sikkert, jeg har lyst til noget dessert i aften, så det gider jeg naturligvis ikke spise, bare fordi det er fredag. Efter min mening er fredagsslik super fint, hvis det ikke bliver en form for tvangsagtig tanke, der begrænser dig i løbet af ugen (eller om fredagen). Så spis det slik du har lyst til, uanset hvad dag det er.

Får du fredagsslik om fredagen? Eller i løbet af ugen? Hvad virker for dig?

slik

Læs også ‘Om sundhedsbullshit’

bloglovin_annawarrington
   

4 kommentarer

  • mai

    Jeg spiser det flere gange om uge, men i stedet for at spise 500 gram fredag aften – så er det nærmere 100 gram hver dag 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Johanne

    Spiser ikke slik, fordi jeg ikke kan lide det og har aldrig brudt mig om det. Men til gengæld kan jeg godt lide nogle former for kage, chokolade, kiks og is. Det spises, når jeg har lyst. Det fungerer for mi, at der ikke er nogen forbudte fødevarer, men alt er tilladt. Hvis jeg har lyst til noget lækkert chokolade en tirsdag, spiser jeg det der, hvis det er om fredagen spiser jeg det der.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

3 opskrifter med sukkerfri marcipan