Skal jeg se den nye IT film?

Skumfiduser med knas og chokolade (repost)

En dessert får både børn og voksne, der er hurtig at lave, men smager fuldstændig fantastisk! Skumfiduser med knas og chokolade ser både rigtig pænt ud på et fad og er en god måde at forberede sig til gæster, for de meste kan laves i forvejen, fryses ned og så lige tages op for at blive pyntet, før det banker på døren.

Denne dessert er lidt af en amerikansk klassiker, som jeg selv har lært fra min kære farmor i Canada, der desværre ikke er her mere. Sidste sommer besøgte jeg min far og hans kone, hvor vi lavede en kæmpe portion, som hele familien nød godt af. Jeg har delt opskriften engang her på bloggen, men jeg synes, den fortjener et repost – for den er virkelig god!

rice2

Opskrift på en stor portion (et ildfast fad fyldes og skæres i mindre bidder)

– 1 pose skumfiduser der smelter nemt (led efter nogen der hedder noget amerikansk – findes ofte i Nettos spotvarer)

– 2 spsk smør

– 7-8 dl rice krispies morgenmad

– 1/2 plade mørk chokolade

– Krymmel til pynt (du kan også bruge frysetørrede bær, hakkede nødder eller andet sjovt).

Du starter med at tage alle skumfiduser op i en stor skål sammen med smør. Sæt skålen ind i din mikroovn (eller over et vandbad på komfuret) og sæt den på høj varme i ca 30 sek. Tag skålen ud, rør rundt og giv det endnu 10-15 sek. Fortsæt indtil det hele er smeltet til en dejlig, klistret masse. Bland herefter rice krispies i skålen, men vær forsigtig: det er meget klistret! Den samlede, søde masse skal smøres ud i et ildfast fad beklædt med bagepapir, så det er cirka 3-4 cm højt. Stil fadet i fryseren et par timer (gerne natten over), så det bliver en helt hård firkant, som du kan skære i mundrette bidder næste morgen.

Du kan servere dem, som de er nu, eller pynte med smeltet chokolade og alverdens typer krymmel. Her er det kun fantasien, der sætter grænser! Velbekomme!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Skal jeg se den nye IT film?