Den gode hverdagsmad

Bagt grød ala gulerodskage

Kage til morgenmad er ret populært på sociale medier. Altså ikke en solid drømmekage (selvom det sikkert er ret lækkert), men bagte varianter af klassisk morgenmad, såsom bagt havregrød. Det lyder måske lidt mystisk, men smager faktisk virkelig godt, og så tager det ikke ret lang tid at lave, fordi halvdelen af opskriften er: lav havregrød.

Kunne man ikke bruge præcis samme mængde tid på bare at bage en gulerodskage? Jo, det kunne man sagtens. Man kunne også bare spise sin havregrød, som den er, men det er også lidt hyggeligt at lege med klassiske opskrifter og vaner, hvis man har god tid en morgen i køkkenet, synes jeg.

Læs også ‘Lækker gulerodskage uden sukker med cream cheese frosting’

kage

Opskrift på en lille bageform bagt grød ala gulerodskage

– 2.5 dl havregryn

– 3-4 dl vand (hæld lidt i af gangen, mens grøden koger)

– 1 knivspids salt

– 1 gulerod

– 1 tsk bagepulver

– 1 tsk honning (eller andet sødemiddel/sukker/sødme som du foretrækker)

– 1 tsk kanel

– 1 moden banan

– 1 æg

– evt. lidt revet frisk ingefær

Du starter med at koge havregrøden til vand ved middelvarme, mens du rør godt rundt, indtil grøden er relativt fast. I en skål river du guleroden groft (evt også fintrevet ingefær) og moser med den bløde, modne banan, indtil det kan blandes sammen. Tilsæt æg, salt, kanel, honning og bagepulver og rør igen det hele sammen. Din grød kan være lun eller afkølet, men må ikke være helt kold, når du blander den sammen med de øvrige ingredienser. Hæld hele dejen op i en smurt bageform (eller beklædt med bagepapir) og bag grødkagen i ca 25 min ved 180 grader, men kig lige til den undervejs. Lad grødkagen afkøle lidt, før du sætter tænderne i den.

OBS: ‘Kagen’ bliver ikke ligeså fast, som en traditionel kage, fordi den stadig bevarer lidt af sin grødagtige konsistens, så man skal være rimelig vild med havregrød til daglig, for at man synes, det her er en lækker morgenmad/eftermiddagssnack. Den spises bedst med en ske eller gaffel, for du kan ikke skære pæne skiver af den. Måske fungerer den egentlig bedst i mindre portionsanrettede forme? Eller muffinsforme? Jeg må prøve mig frem igen, næste gang jeg får lyst til at lege med opskriften.

bloglovin_annawarrington
   

1 kommentar

  • Mine kæreste og jeg lavede kagen i forgårs og det var rigtig god!!
    Vi kan klart anbefale den:-)
    Tak for inspirationen!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Den gode hverdagsmad