Bagedag med mormor!

Den gode hverdagsmad

Aftensmaden skal jo laves hver dag, så hvorfor ikke huske fokus på hverdagsmaden? Jeg finder selv stor glæde i at følge andres hverdagskreationer, for det er jo som bekendt hverdagene, der er flest af – om vi vil det eller ej. Det behøver heldigvis ikke være de store udskejelser i køkkenet, der dominerer på sådan en helt almindelig onsdag, men det behøver heller ikke blive den allerførste frysepizza, der hopper op i kurven (med mindre du har lyst til frysepizza naturligvis).

Vil du gerne lave noget, der er nemt og hurtigt, men som stadig er spændende at sætte tænderne i, og efterlader maven glad og mæt, så er der mange bud på den gode hverdagsmad. Personligt kan jeg godt lide at dele min tallerken op i 4 komponenter: noget protein, en kilde til kulhydrat, nogle krydderier og en masse grønt. På den måde ved jeg, at jeg kommer godt rundt om smag, næring og mæthed. Man kan argumentere for, at jeg mangler fedt i den ligning her, men jeg får generelt mine fedtkilder i løbet af dagen og foretrækker en aftensmad blot med olivenolie til stegning, men det er jo smag og behag.

Læs også ‘Hverdagsmad med fisk på 20 min’

hverdagsmad

På denne tallerken er der ovnbagt laks med timian, salt og peber, som er blevet pakket i individuelle staniolpakker og har hygget sig i ovnen i ca 20-25 min ved 180 grader. Det er aftenens kilde til protein (og faktisk også fedt). Ved siden af ligger en lækker omgang råkost, som består af spidskål, der er blevet lynsvitset på en meget varm pande med lidt olivenolie og citronsaft. Kålen afkøles og blandes med frisk rød peber, revet gulerod og evt revet squash. Der havde vi kilden til grønt, og så mangler vi bare kulhydrater. Det kan være alt ligefra brune ris til quinoa, pasta, søde kartofler eller hvad der nu er i skabene den dag. På denne tallerken ligger en blanding af perlespelt, linser og quinoa, som er blevet kogt med vand i 15 min og vendt med lidt olie, salt og peber. Bum. Hele måltider tager måske alt i alt en halv time, hvor både bagetid, snittetid og dækken-bord-tid er medregnet. Velbekomme.

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Bagedag med mormor!