Jeg lever pt af suppe, is og grød

Snig flere kalorier i din mad

Ja, du læste rigtigt. Alting handler nemlig ikke om at få færre kalorier, selvom man godt kunne få det indtryk fra sociale medier og dameblade. Der er faktisk en del situationer, hvor det kan være gavnligt at vide, hvordan man let øger sit kalorieindtag ved at snige flere kalorier i sin mad. Det kan fx være, hvis du er syg og ikke har den store appetit eller er stresset, gravid eller andre situationer, hvor kroppen føles anderledes. Men din krop skal jo stadig have brændstof at leve af!

I andre tilfælde, såsom min egen situation lige nu, har du kun mulighed for at spise blød mad. Det sætter også en del begrænsninger på, hvordan man får nok næring og kalorier. Og det er stadig vigtigt med næring, selvom du ikke har det store aktivitetsniveau, for din krop har brug for energi til at komme ovenpå igen. Der sker selvfølgelig ikke noget ved, at du i en kortere periode får lidt mindre mad, hvis du ellers er sund og rask, men du kan også risikere at få øget kvalme, træthed og svimmelhed, hvis du bare lever af lidt yoghurt.

Så.. Her er mine tips til, hvordan jeg sniger flere kalorier i min mad, når jeg fx har en ond tandpine og kun kan spise blød mad.

22290157_10214261581314783_1136192222_n

–  Energitætte madvarer er dine venner. Fx kan peanutbutter ret nemt kan sniges/blendes ind i en portion grød eller yoghurt, hvor du hurtigt får 100-200 ekstra kalorier i form af gode fedtstoffer

– Du kan med fordel også stege din mad i kokosolie, olivenolie eller øko-smør, hvor du naturligvis er generøs med mængden

– Mos rodfrugter, kartofler, søde kartofler og broccoli til en dejlig mos, der fint kan tilføres en skefuld smør eller to

– En sjat fløde kan nemt røres ud i en portion skyr, så du både får proteiner, fedt og lidt flere kalorier, uden du bemærker, at selve portionen er blevet større

– Proteinpulver kan blandes med vand, mælk eller røres i grød, hvilket lynhurtigt giver dig 120-150 ekstra kalorier i form af proteiner, som du næsten ikke bemærker, mens du spiser eller drikker dem

– Tænk i mange bække små, så du ikke behøver at spise kæmpe portioner eller drikke fløde, men i stedet lave om på småting. Fx kan du hælde sødmælk fremfor letmælk i kaffen, lave din grød på letmælk fremfor vand og putte en teske honning i din ting. Hver for sig giver det måske kun en forskel på 50-150 kalorier, men sammenlagt kan det betyde, at du i løbet af hele dagen får tættere på det niveau, som du rent faktisk har brug for, uden at det føles anstrengende for dig

– Kokosmælk (ikke light) kan bruges som ekstra væske i smoothies eller piskes til skum, så du får en energitæt, men luftig dessert, der kan nydes med fx nogle bær (du tager en dåse kokosmælk i fryseren et par timer og tager derefter kun den fede del fra, som du pisker til skum med lidt vanilje.

– Der er mange måder at øge sit kalorieindtag på, men jeg forsøger selv at vælge kilder fra proteiner og fedt fremfor sukker, hvis jeg i en periode spiser lidt mindre, for det giver mig en anden mæthed og sender ikke mit blodsukker på raketfart og retur. Det gør jeg fx med kokosmælk og peanutbutter som tidligere nævnt på listen, men det handler om, at du finder ud af, hvad der virker for dig.

bloglovin_annawarrington
   

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Jeg lever pt af suppe, is og grød