Peanutbutter med granatæble

Ting du ikke skal sige til en jobsøgende

Nogle gange er det bedre at sige ingenting, end det er at sige noget. Der er situationer, hvor man bare har det lidt svært med nogen ting og hvor det allersidste, man har brug for… er ‘gode’ råd fra venner, bekendte eller fremmede. Det kan eksempelvis være, når man er jobsøgende.

Jeg har nu aktivt på fuldtid ledt efter et arbejde i halvanden måned, og jeg er ærlig talt ret frustreret, selvom der efterhånden begynder at komme nogle interessante stillingsopslag, og jeg har været på diverse kurser for at forbedre min ansøgningstaktik. Min veninde (i samme situation) og jeg er begyndt ugentligt at skype og give hinanden feedback på ansøgninger for at blive endnu skarpere. Heldigvis har både hende og jeg et rigtig støttende netværk, men vi hører jo stadig af og til andre, der har fået nogle knap så heldige ord med på vejen. Derfor har jeg i dag samlet ‘ting du ikke skal sige til en jobsøgende’, som gerne må læses med et glimt i øjet..

Måske har du selv været ude for, eller har hørt om andre, der har fået lignende ‘gode råd’ med på vejen i deres jobsøgning?

Læs også ‘10 tanker under jobsøgning’ eller ‘At vælge profilbillede til Linkedin’

job “Jeg kender én, der var ledig i (x antal skræmmende måneder). Hun/Han fandt bare ALDRIG et arbejde!”

Gud, er det rigtigt? Ej, tak for opmuntringen…

“Ej, er du ledig? Men du er da så dygtig?”

Tak… Eller noget? Det har jo (ikke altid) noget med kompetencer at gøre. Arbejdsmarkedet er i høj grad udbud og efterspørgsel, så… Hvis der ikke mangler ingenører (ikke at det ville ske…) på det tidspunkt, kan du jo være den bedste ingenør i verden, men det ville stadig være lidt svært for dig at få et arbejde.

“Har du overvejet at arbejde med dit CV? Du ved, det skal være enkelt og overskueligt sat op, og må ikke fylde mere end 2-3 sider”

Ved du hvad, du er den første, der har fortalt mig, hvordan et CV ser ud…

“Er det ikke dejligt at kunne slappe af og se serier hele dagen?”

Tjo, hvis ikke den indre stress i maven om at finde et arbejde og de mange timer med at søge, skrive, rette, opdatere og gruble ikke fulgte mig, så havde jeg nok hygget mig meget godt.

“Altså (indsæt uddannelse du ikke har) går aldrig ledige!”

Nej, men så er det jo fedt, at jeg IKKE har læst (indsæt uddannelse der intet har med dit felt at gøre).

“Du skal bare være dig selv! Vær lidt kreativ, men samtidig professionel, og vis lige lidt personlighed!”

Nå okay. Her gik jeg og troede, det var min bedste ‘grå mus imitation’, der skulle vises frem i ansøgningen. Jeg fyrer op for flere jokes lige nu!

 

bloglovin_annawarrington
   

4 kommentarer

 • Mai

  Ikke fordi det direkte ahar noget med jobsøgning at gøre, men da jeg læste din post, kom jeg til at tænke på mennesker der er sygemeldte fra deres job/studie.
  De får præcis de samme kommentarer med på vejen – især med: du må da have en masse tid til at lave alt muligt andet. Nej, for de er jo sygemeldte. (Tænkte at det har du nok også prøvet…). Der er mange fordomme, når man ikke har et job af den ene eller anden årsag – man søger, man er sygemeldt, man har valgt at være ledig pga forskellige årsager osv.
  I sidste ende er der mange, der tror, at de har masser af tid.
  Bare en kommentar fra en trofast læser, som arbejder i sundhedssystemet og som nogle gange også bliver træt på patienternes vegne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er en virkelig god pointe Mia! Der er mange situationer, hvor der er fordomme på spil, som gemmer sig bag øjensynligt velmenende råd, som personen der modtager rådet faktisk ikke kan bruge til ret meget – og i nogle tilfælde bliver kede af. Det må være hårdt arbejde at blive træt på patienters vegne på den måde, når man arbejder for, at folk skal have det så godt som muligt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anni Hjortegaard Jensen

  Haha – jeg er så med på den vogn. “Nyder du ikke bare friheden?” er også en, jeg har fået (Hvilken frihed?)
  Jeg er også nyuddannet jobsøgende på snart 2 mdr. og det er ikke noget, jeg nyder :).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ha ha, hvor er det godt, jeg ikke er alene her 😉 Og jeg føler med dig Anni! Jeg håber, vi begge snart får et arbejde, vi bliver glade for.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Peanutbutter med granatæble