Derfor får du ikke succes, hvis du er generation Y

Tv om selvhad, deller og (selv)kærlighed

Det er efterhånden en universel sandhed, at de fleste er kede af deres kroppe. Det anses for ‘modigt’, hvis man ‘tør’ at være stolt af, hvordan man ser ud – uanset om man bliver anset for at være for tyk, for tynd eller for trænet. Det gør virkelig trist, at det er stadig nødvendigt at tale om, hvorfor vi er så optagede at det skide udseende. Men det er nødvendigt, for vi bliver allesammen påvirkede af den måde, vi taler til os selv og hinanden på både i det private rum, men også online.

Er du én af dem, der skammer sig over sin krop eller kæmper med at prøve at acceptere/elske/leve med den, så er du altså langt fra alene. Og den kamp gør langt bredere ud end dine bløde lår, små bryster eller tanker om, hvor meget du burde træne hver uge. Det er nemlig i høj grad en strukturel kamp, hvor samfundet efterhånden er indrettet sådan, at der er en vis form for skjult social kontrol, hvis du ikke skammer dig nok. Hvis du er lidt for kæk, for ‘meget’ eller bare lidt for glad i din egen krop, så kan andre hurtigt få dig ned igen.

Journalist og kropsaktivist Ida rud har eksempelvis fået ødelagt en dejlig dag på cyklen, hvor hun cyklede med bare ben, fordi det var varmt udenfor (og fordi hun havde lyst – ingen forklaring behovet), hvorefter en fremmed stopper op, kigger hende i øjnene og siger “fuck dig, din fede so”. I det øjeblik tager en helt fremmed person ejerskab over Idas krop, dømmer den og skammer den. Det er på så mange måder ikke i orden, men det er virkeligheden for rigtig mange. Det ydre had mod andre interagerer desværre ofte med selvhad hos personen selv, men det sparker også til selvhad hos den person, der modtager sådan en sviner, hvilket får det til at brede sig endnu mere.

Og selvhad er langt fra fastlåst til en bestemt type menneske eller en bestemt type krop. Det er noget, vi alle bliver nødt til at snakke om, så den slags opførsel forbliver aldeles uacceptabel. At snakke om det, det gør Ida heldigvis. Sætningen: ‘et provokerer folk, når jeg ikke skammer mig over, hvordan jeg ser ud – for det burde jeg’. er udtalt af Ida i forbindelse med et nyt fantastisk tv-program, hvor man følger hendes op og nedture i en rejse på vej mod at blive glad i sin egen krop.

Programmet er et rørende, provokerende og virkelig varmt portræt af en stærk kvinde, der bare gerne vil leve sit liv og være glad. Det handler om deller, selvhad og kærlighed til sig selv og andre, og du burde se det i dag. Hvis du har 28 gange to minutter, så kan du se programmet Tykke Ida på dr.dk ganske gratis (udover licens, naturligvis…).

239f14b82d7c5f3eba5ed9c84a6c9685-body-positive-daily-motivation

 

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Derfor får du ikke succes, hvis du er generation Y