Kaffe brownie med glasur og knas

Fordomme om politikere?

Reklame/ Politikere kører i dyre biler og laver ikke så meget andet end at få skattekronerne ned i egen lomme. Måske har du (i dit stille sind) tænkt sådan en tanke? At politikere ikke bekymrer sig ret meget over, hvad ‘rigtige’ mennesker laver, og at de i stedet har travlt med at bureaukratisere den offentlige forvaltning ned i et sort hul af djøffere, hvor ingen kan se, at de selv tager lidt til side til sommerhuset….

Der findes (desværre) fordomme om de fleste professioner, hvor politikkere bestemt ikke går fri. Jeg vil dog vove den påstand, at langt de fleste fordomme bunder i mangel på viden om, hvad der foregår hos de mennesker, man har fordomme om. Der vil naturligvis altid være uheldige sager og nogle mennesker med tvivlsom moral i alle brancher, men måske bemærkes det mere, når politikeres fejl rammer offentligheden, fordi de ender med at rydde forsiden?

Uanset får jeg i morgen lov til at udfordre nogle af de fordomme, som måske/måske ikke florerer rundt omkring i Danmark. Det er jo som bekendt snart tid til kommunalvalg og valg til regionerne. De mange smilende plakater i gadebilledet lyser op med slogans på cykelstien, og de mange kandidattests deles på sociale medier. Men, hånden på hjertet, hvor meget ved du egentlig om, hvad en lokalpolitikker laver?

Jeg har eksempelvis læst statskundskab, så man skulle måske tro, at jeg har helt styr på politik. Det vil jeg dog selv mene er en sandhed med modifikationer. Mit studie har nærmere givet mig et indblik i politiske processer, samt redskaber i form af teorier og metoder, der kan analysere institutionelle forandringer, begivenheder og lignende, men hvad politikere i forskellige regioner, kommuner og ministerier foretager sig fra 9-17 (eller 21…) hver dag – det ved jeg faktisk ikke ret meget om. Jeg kan derfor godt snakke med om store politiske strategier, men det hverdagsmæssige rugbrødsarbejde, dét vil jeg gerne vide mere om. Og lige netop derfor har jeg sagt ja til at mødes med socialdemokraten Sophie Hæstorp Andersen i morgen, hvor jeg får lov til at stille hende spørgsmål om at være kvinde i politik, hvordan hendes daglige arbejde ser ud og hvilke fordomme, hun har mødt på sin vej til valgplakaten.

Det glæder jeg mig meget til at fortælle mere om her på bloggen! Hvem ved, måske kan vi mane nogle fordomme til jorden?

(Indlægget på lørdag er sponseret – derfor markeres dette indlæg også som reklame). 

netflix

Foto: Netflix

Læs også ‘3 fordomme om feminister’ eller ‘Få hurtigt overblik over regioner og kommuner’

bloglovin_annawarrington
   

6 kommentarer

 • hans pedersen

  Jeg synes det er herligt,at du skriver om fordomme, men denne blog indlæg er en lang kliche og fordomsfuld antagelse.Hvis du har læst statskundskab og ikke er bekendt med lokalpolitikkernes arbejde,så må du da ha`misset nogle forlæsninger,Når det så er sagt, så glæder det virkeligt , at også blogger tager komune valget alvorligt-godt arbejde

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Hans. Jeg er ked af, hvis du læser mit indlæg som en lang fordom. Jeg kan nu ikke selv se, hvor jeg beskriver en fordom om lokalpolitik? Men ord kan som bekendt læses forskelligt, og min mening er netop at være åben og lydhør for at gøre op med eventuelle fordomme om arbejdet og livet som politikker. Jeg er bekendt med lokalpolitik som ansvarsområder og opgaver, men jeg er nysgerrig på, hvordan lokalpolitikere arbejder på daglig basis, hvilket er hvad jeg mener, jeg selv kan og bør blive klogere på. Og det kunne være, andre havde det på samme måde. Derfor skriver jeg disse indlæg i forbindelse med det kommende kommunalvalg, og derfor ser jeg også frem til at interviewe en politiker i morgen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  *Politiker er en person, der er beskæftiget med politik

  Politikker derimod, er pluralisformen af en politik 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej Anna
  Superfint, at du sætter fokus på politik og de forstående valg til kommunerne og regionerne. Jeg kan sagtens forstå, hvis der er fordomme i forhold til politikere, men jeg er virkelig forarget, hvis nogle tror, at politikerne kun går op i at få en fed løn “og få skattekronerne i egen lomme”, i g “at politikere ikke bekymrer sig ret meget over, hvad ‘rigtige’ mennesker laver”. Jovist får mange politikere en høj løn – og meget mere end de fleste lønmodtagere nogensinde kan opnå – men jeg synes alligevel, at der er tendens til at glemme, hvor stort et ansvar de egentlig har. De har et ansvar for, at Danmark og demokratiet fungerer. Uden dem ville vi jo aldrig komme frem til, hvordan landet skal ledes, og hvilke vilkår vi skal og kan leve med. I stedet for hele tiden at påpege, politikere får for meget i løn, burde vi også anskue, hvor meget ansvar og arbejdstid de har. De fleste arbejder jo nærmest i døgndrift. Dette er bare min holdning til fordommene, og jeg er selvfølgelig klar over, at nogle (eller mange) er uenig med mig, men vi kan jo ikke være enige om alt – og det skal vi heller ikke være 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi er helt enige Anne! Jeg har lært (i diverse kommentarfelter) og også hørt den slags fordomme blive ytret, men det provokerer mig også selv hver gang, jeg hører nogen udtrykke den slags, for jeg mener også, at det er et meget stort ansvar at være politiker. Jeg tror bestemt ikke, det er et nemt job, og jeg tror også, at 99,9% arbejder røven ud af bukserne for det, de hver især tror på. Så jeg er rigtig glad for, at du skriver din mening her! Det betyder meget 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Kaffe brownie med glasur og knas