Vegetar lasagne med spinat og hytteost

Nyrårsdessert: marengs juletræer!

De smukkeste små juletræer pyntede bordet hos min kusine mellem jul og nytår, og de var simpelthen så fine, at jeg var nødt til at bede om opskriften. Hvis man abonnerer på, at julen varer til nytår, kan de også fint gå til en let nytårsdessert – og ellers kan man jo bare let og elegant ændre deres form til noget mindre juleagtigt.

De små marengs smager let, luftigt og sødt, især med den mørke chokolade i bunden, der giver en god kontrast til den søde marengstop. Selve juletræet er formet med en tyl, men har du ikke den slags bageudstyr, kan du forme små ‘klatter’ og blot sørge for, at bunden er flad, så de kan dyppes i chokolade, når de er bagt (og afkølede).

26105358_10214944358383783_136367266_n

Ingredienser til en stor portion (ca 20 stk)

  • 30 gram æggehvider
  • 125g sukker eller flormelis (min kusine brugte sukker i hendes portion, men anbefaler flormelis til næste gang)

Du starter med at piske æggehviderne meget stive (du ved, tricket med at holde skålen over hovedet UDEN, at du får en fin klat hvid æggemasse i håret). Derefter pisker du 1/3 del af sukkeret i lidt af gangen. Til sidst skal det resterende sukker vendes i med en ske, så her må du ikke bruge røremaskine, for det skal være ret forsigtige bevægelser. Dette sikrer, at du får en luftig marengs.

Du er nu klar til at forme dine juletræer eller små klat/kyskager. Det gøres nemmest med en sprøjtepose, der eventuelt har en tyl for enden, hvis du vil forme små træer. De skal sættes på en bageplade, hvor du først lægger et stykke bagepapir og dernæst en smule mel, så dine træer ikke sidder fast på papiret, når de bager.

De skal bage i 40 minutter ved 115 grader under almindelig varme og ikke varmluft. Når de små kager tages ud, skal de afkøle i et par timer, så de er helt kolde. Derefter kan du smelte noget god, mørk chokolade (helst over et vandbad) og dyppe dine marengs ned i chokoladen, så de får en bund af chokolade. De skal dernæst afkøle igen, men når de er helt kolde, behøver de ikke blive opbevaret på køl. De holder sig fint i en lufttæt småkagedåse, indtil de skal serveres.

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Vegetar lasagne med spinat og hytteost