God jul (og husk nu at slappe af og nyde...)

Opskrift på spinatpandekager

Er julemaden landet godt i maven? Måske trænger du til lidt andet end juleguf i disse dage, før nytåret melder sin ankomst med god mad, bobler og kransekage? Jeg har i juleferien hygget lidt med at være i køkkenet hjemme hos mine forældre, hvor der blandt andet er kommet disse spinatpandekager frem.

De passer rigtig fint som supplement til en frokost, som tilbehør til en kold aftensmad eller som morgenmad, hvis man lige giver dem en tur på brødristeren og tilføjer lidt skyr, peanutbutter, frisk frugt eller hvad man nu godt kan lide. Jeg har også en idé om, at det vil gøre sig ganske godt at få sådan et par pandekager med i madpakken, når hverdagen melder sig i det nye år.

spinat1

Opskrift på spinatpandekager (ca 12 små pandekager)

  • 2 æg
  • 1 pose frisk spinat (lille eller stor pose alt efter, hvor vild du er med spinat)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk timian (undlad dette hvis de skal være mere neutrale i smagen)
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 dl havregryn (der blendes til mel)
  • 1 dl mel (brug rismel, speltmel, hvedemel eller hvad du foretrækker. Dejen kan opføre sig lidt forskelligt, alt efter hvilken meltype du bruger, så prøv dig lidt frem med mængder her)
  • 1/2 dl mælk

spinat3

Bland alle de tørre ingredienser først ved at blende havregryn til mel, tilføje salt, eventuelle krydderier, bagepulver og mel. Tilsæt herefter æg og mælk og rør dejen rigtig godt sammen. Skyl din blender eller stavblender og blend du al den friske spinat. Er det svært at få blendet helt fint, kan du tilføje et par dråber vand (så plejer min blender at være mere medgørligt). Bland til sidst spinaten i dejen og rør den godt sammen.  Føles din dej alt for fast, kan du tilføje lidt mere mælk til sidst og røre den sammen igen. Er dejen omvendt blevet lidt for flydende, kan du enten blende lidt mere havregryn og putte i eller tilføje mere af den mel, du foretrækker.

Put lidt olie på en varm pande og bag dine små pandekager i et par minutter på hver side. Jeg synes, det er lettest at få dem gyldne og fine, hvis jeg laver dem små, men her kan man også fint prøve sig frem med forskellig tykkelse og størrelse.

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Læs næste indlæg

God jul (og husk nu at slappe af og nyde...)