Ovnbagt torsk med linser i spinat

Blondies med hvid chokolade og hindbær

Årets nytårsdessert blev lavet af min dygtige veninde, der stod for hele menuen. Desserten var simpelthen noget ud af det sædvanlige, så jeg fik lokket en opskrift frem. En blondie med hvid chokolade er egentlig blot en brownie, men uden kakao – således det lyse look og navn. Min veninde lavede en version, der er melfri, så den er naturligt fri for gluten og derved god til sarte maver. Hun tilføjede også revet marcipan, der gav en helt fantastisk lækker konsistens.

Den søde blondie smager skønt med lidt syrlige hindbær, der kan skære igennem den søde og cremede kage, men brug endelig det tilbehør, du selv føler for.

kage

Opskrift på et lille kagefad med blondies (4-5 personer)

1/2 pose frosne hindbær (der skal have et opkog med kogende vand og drænes)

100 gram blødt smør

1 tsk vaniljesukker

75 gram sukker

3 (små) æg

1 knivspids salt

75 gram hvid chokolade

75 gram groft revet marcipan

(En smule revet citron skal kan tilføjes)

Du starter med at finde et ildfast fad, som du beklæder med bagepapir. Du kan enten spraye lidt kokosolie eller smøre fadet udover bagepapirer, for det er en god idé med noget, der forhindrer kagen i at sætte sig fast, når den er bagt. Derefter tager du dine drænede hindbær og lægger lidt tilfældigt i bunden.

Dejen laves ved først at blande det bløde smør med æg og derefter røre sukker, vaniljesukker, salt og eventuelt lidt fintrevet citronskal sammen. Det hele røres godt sammen, mens du smelter din hvide chokolade over et vandbad. Du kan enten vælge at putte chokoladen i dejen smeltet eller at hakke den fint, så dejen bliver lidt mere grov med stykker af chokolade, men så kan konsistensen ændre sig lidt, så prøv dig frem (hav i dette tilfælde evt. lidt rismel, der kan binde dejen sammen). Vend den smeltede eller hakkede chokolade i dejen til sidst sammen med marcipan. Rør den godt sammen til en lind dej og hæld ud over de drænede hindbær, der ligger i det ildfaste fad. Kagen skal gerne være en smule ‘mushy’ i midten, men skal naturligvis gennembages, så det kan være lidt tricky at få den helt rigtige konsistens, men smagen er det hele værd! Bag din kage ved 180-190 grader varmluft i cirka 30-40 min alt efter, hvor højt dit fad er og kig til den undervejs.

Lad den køle helt af og servér med friske hindbær, en klat flødeskum eller noget god is. Velbekomme.

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Ovnbagt torsk med linser i spinat