Guide til gode tømmermænd

Ovnbagt torsk med linser i spinat

Hverdagen betyder aftensmad, indkøb og flere rutiner, end den rare juleferie, som vi nu har vinket farvel til indtil næste år. Det er på sin vis både sørgmodigt, spændende og rart at vende tilbage til hverdagen for de fleste, har jeg indtryk af. På den ene side er det nye år fyldt med muligheder og forventninger, og på den anden side er der måske også noget fantastisk ved genkendeligheden af det gamle. Måske er en god blanding i virkeligheden det, vi alle trives bedst med? Herfra er der i hvert fald ingen livsomvæltende nytårsfortsæt.

For at vende tilbage til hverdagen kommer her en opskrift på en dejligt vinter-ret, der smager varmt, krydret og lækkert her i kulden. Den tager ikke ret lang tid at forberede, og det meste passer sig selv, hvilket jeg godt kan li, når jeg skal lave mad efter en dag på arbejde. Du kan med fordel lave en stor portion af linse-delen af denne ret, så du har til flere dage.

Læs også ‘5 x vegetarisk aftensmad‘ eller ‘5 x nem aftensmad’

linser

Opskrift på ovnbagt torsk med linser i spinat

  • Torsk fra køl eller frost (så store som din mave foretrækker dem)
  • 1/2 citron
  • 200 gram røde (eller grønne) linser
  • 1-2 dåser flåede tomater
  • Salt, peber
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1/2 pose frisk spinat
  • 1/2 squash, 1 pastinak og 1 gulerod (der rives groft)

Du starter med at koge dine røde linser, så de er næsten færdigkogte, men stadig har lidt bid. Dernæst river du pastinak, gulerødder og squash, som du blander med de kogte linser i en skål eller gryde. Dette bliver til basen i den linseret, du laver på en pande om lidt.

Torsken skal blot have lidt frisk citron, salt, peber og rosmarin og pakkes i staniol, som hygger sig i ovnen i 15-20 min ved 180 grader, så den kan du sætte ind, når du har kogt dine linser og gjort de øvrige grøntsager klar.

Herefter varmer du olivenolie på en pande og tilsætter din linse/grønt blanding, som du svitser i et par minutter sammen med salt, peber, timian og chili. Når det hele lige er brunet lidt, tilsætter du tomat, eventuelt lidt vand eller mælk og den friske spinat (som du kan lade være eller hakke lidt). Rør godt sammen og skru ned for varmen, så det blot simrer i en 15-20 minutter.

Nu er du faktisk færdig med retten, der kan samles og serveres, som du ønsker. Linserne kan bruges som en slags pastasovs ovenpå ris eller pasta, blandes med kødsovs, eller spises helt som de er. Velbekomme.

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Guide til gode tømmermænd